Новите модни тенденции в обзавеждането за 2019 (снимки)

Новите модни тенденции в обзавеждането за 2019 (снимки)

23.01.2019 14:58

2019 година започна, а с нея шеметно навлизат и новите тенденции в цветовете на интериорите, които ще ни провокират през следващите месеци.

Според института Pantone модерният цвят за 2019 г., който ще доминира в цветовите решения на дизайнерите по света ще е цвят корал (living coral).

 

Цвят корал (Living Coral)

Колаж: Юлиян Илиев

През 2018г. Pantone опита безуспешно да наложи цвят ултравиолетов (ultraviolet) за един от водещите в интериора, но той се оказа труден за използване и съчетаване дори и с по-меките пастелни цветове. По-всичко обаче личи, че новият цвят корал ще е харесван и вече се налага успешно навсякъде, независимо дали става въпрос за мода, интериор или графичен дизайн. Цветът е сложен, съставен от три цвята: оранжево, червено и розово, което го прави мек и хармоничен и същевременно смел и интригуващ. Цвят корал успешно може да бъде използван както за акцент, така и за фон в интериора. Факт, който ще накара водещите дизайнери смело да експериментират с него през настоящата година.

 

Наситените цветове за 2019 г. в интериора

Milan Design Week 2018 - едно от водещите събития, където се определят кои ще са най-използваните цветове през 2019 г., наложи две основни тенденции. Първата е широкото използване на наситени цветове - първични нюанси като яркожълто, класическо тъмносиньо и цвят мента. Втората е завръщането на пастелни цветове, които ще се използват вместо неутралните и белите или в красиви цветови комбинации като градиенти и дъга.

#1 яркожълто (патешко)

Колаж: Юлиян Илиев

Яркожълтото продължава от миналите години да е един от основните ярки цветове на които дизайнерите ще разчитат и през 2019 г.

 

#2 Цвят мента

Колаж: Юлиян Илиев

 

Това е един от любимите цветове и на нашето студио - NIE architects. Цвят, който внася спокойствие и подчертана елегантност в интериора. По своята наситеност той е близък до пастелните цветове, в същото време е достатъчно цветен, за да бъде акцент в интериора. Цвят мента ще е от предпочитаните цветове на 2019 г., с който дизайнерите ще се опитват да експериментират и е подходящ да се използва като акцент върху малки повърхности като например: столове, завеси, декоративни елементи в интериора - ваза, картина и други.

 

#3 Класическо тъмносиньо

Колаж: Юлиян Илиев

Тъмносиньото обича смелите. Този цвят ще внесе уникален почерк в интериора, независимо дали е използван за боя на стена, мека мебел или килим.

 

Пастелните цветове ще са новите неутрални

През 2019 г. ще се наблюдава една интересна тенденция - замяна на различните нюанси на бялото с пастелни млечни цветове (близки до тези на сладоледa), които от своя страна идеално се допълват с топлите земни цветове: шоколадово, лешник, теракота, сиена, пясъчнобежово, карамел. Тази цветова комбинация, в която се съчетават умело пастелни със земни цветове е едно интересно намигване към модата на 70-те. Същият ретро поглед откриваме и в повечето колекции на мебелните дизайнери, където доминират заоблените, органични форми, металните акценти, фигурални геометрии в настилките, текстила, тапетите и стените, споделиха колегите от life.dir.bg

 

#1 Пастелен цвят лавандула/люляк

 

 

#2 Пастелен цвят млечнорозово

 

 

#3 Пастелен цвят праскова

Колаж: Юлиян Илиев

 

#4 Пастелен цвят авокадо

 

 

#5 Пастелен цвят лимоновожълто

Сподели новината

Тагове