И когато е малък апартамента ви винаги бихте могли да добавите малко пространство благодарение на балкона (снимки)

И когато е малък апартамента ви винаги бихте могли да добавите малко пространство благодарение на балкона (снимки)

13.12.2017 16:29

Често се случва, балконът или терасата да се превръща в място за съхранение на стари хладилници, за зимнина или просто за ненужни вещи. Но ако не пренебрегвайте това пространство, защото лесно може да го превърнете в допълнителна и много уютна стая. Предлагаме ви 10 вдъхновяващи идеи, които ще ви покажат няколко реални примера за това, как балконът променя предназначението си.

1. Прилежащо пространство

Тераса, продължение на спалнята може да се използва, за да създадете ъгъл за вашия тоалет и грим. За да сте сигурни, че стаите изглеждат хармонични, създайте един дизайн и помислете за доброто осветление.

2. Част от кухнята

Използвайте балкона, за да увеличите функционалната площ на кухнята. Дори и на тясна тераса има място за инсталиране на електрическа печка или на мивка.

3. Учебен ъгъл

Балконът в детската стая може да се използва за създаване на уютна работна зона. За да направите това, ви е необходима висококачествена изолация, ярки, весели тапети, бюро и добро осветление. Този трик значително ще увеличи капацитета на малката спалня и ще даде възможност да подредите всичко за ученика.

4. Офис

Малка тераса с панорамни прозорци е идеално място за офис. Изолираните стени и отопляем под гарантират комфорта, а тясната маса, рафт и удобен стол ще осигурят всичко необходимо за работата.

5. Зона за релакс

Голям хамак – люлка и няколко ярки възглавници ще превърнат лоджията в уютно място за почивка и четене. Висококачествените прозорци с двоен стъклопакет, топло одеало и отопление позволяват да си почивате тук дори и през зимата.

6. Уютно място за кафеМокет, леки завеси, сгъваема маса и два плетени стола - това е всичко, което е необходимо, за да създадете уютен кът за кафе на тесния балкон. 

7. Лаконичен дизайн

Уютен остъклен балкон в черно-бели цветове с малка странична маса, чифт сгъваеми столове, кръгъл килим и кошница с възглавници и одеяла е чудесна идея за място за сутрешното кафе.

8. Меко и удобно

Фантастичен балкон с панорамни прозорци и уютно място за релаксация. Това е проект, който може да се реализира у дома без големи инвестиции. Необходимо е само добро подово покритие, меки възглавници или матраци и парче шперплат или дърво за направата на маса.

9. Класика в жанра

 

Балконът с отворен рафт и малък диван е практична идея, която всеки човек може да реализира. Лесно може да направите диван от стар дървен рафт, покривайки го с одеяло или възглавници.

Сподели новината

Тагове