Ето няколко страхотни идеи как да зонирате дома си (снимки)

Ето няколко страхотни идеи как да зонирате дома си (снимки)

02.01.2018 16:35

Един от най-лесните методи да превърнете многофункционално голямо отворено пространство в по – уютна и приветлива стая е като зонирате. Така с помощта на многофункционални разделители, лесно може създадете нови помещения без да се налага да изграждате стени. А най- хубавото е, че това ще бъдат временни структури, които лесно могат да бъдат преместени и отново да имате просторна стая.

Вижте как с няколко творчески решения лесно ще постигнете нов вид на голямата стая и ще разделите помещението.

 

Разделител отворени рафтове

Разделете хола и трапезарията със свободностоящи отворени рафтове. Освен като разделител те предлагат и място за съхранение на дребни вещи.

 

Червен ориенталски разделител

Ако искате да добавите цвят в стаята, лесно може да постигнете това с помощта на разделителя. Като този модел, който отделя банята от спалнята.

 

Вграден голям аквариум

Интересен разделител ще получите ако вградите акваруим в стената. Този дизайн освен, че гарантира илюзия за повече пространство, ще придаде и изключителен ефект на помещението.

 

Метални плъзгащи се врати в индустриален стил

Добавете индустриален шик към дома си с подобен метален разделител като този. Красотата на дизайна на тази плъзгаща се врата е, че тя може да бъде прибрана, когато не се използва.

 

Скрийте кухнята зад завеси

Отделете кухня с отворен план от всекидневна с цветна завеса. Тя ще дефинира двете помещения, а освен това ще държите под око децата докато готвите.

Нисък шкаф

Шкафът е чудесен начин да се раздели помещение за хранене, както и да се скрие задната част на дивана. На него може да съхранявате чинии, салфетки и прибори за хранене.

 

Стъклена врата

Искате ли да създадете допълнителна стая, без да правите компромиси със светлината и усещането за пространство? Намерете вдъхновение от този модерен дом, като поставите стъклена стена и врата. Естествените дървени подове и мебели дават баланс.

 

Голяма табла за легло – разделител

Голямата табла може да се използва като удобен разделител на помещения между спалнята и банята, без да се заема място в стаята. В случая тя е направена така, че създава и допълнително място за съхранение.

 

Ефирна завеса – разделител

Тя е перфектния разделител на помещенията. Този бял дизайн ненатрапчиво се вписва в цялостната схема и създава усещане за естетика и лукс.

 

Просторен кухненски плот с отворен план

Ако искате да отделите зоната за готвене, вариант е са заложите на дълъг барплот. Той не спира светлината, слива се с общия вид на помещението, но все пак визуално разделя. 

Сподели новината

Тагове