Всеки иска да има жилище, което да е най- доброто, затова запомнете тези 7 златни правила

Всеки иска да има жилище, което да е най- доброто, затова запомнете тези 7 златни правила

11.12.2017 16:24

Не всички хора притежават безупречен вкус. Всеки обаче иска да има жилище, което е най-доброто.

За да постигнете идеален резултат, не е нобходимо да залагате на дизайнери. Важно е да познавате 7-те златни правила на вътрешния интериор, споделиха от профит.бг

 

1. Функционално планиране

Преди да започнете ремонта и дизайна на апартамента, необходимо е добре да обмислите планировката. На първо място е функционалността.

Добре е да се обърнете към специалист. Ако средствата ви са ограничени, действайте самостоятелно. В интернет ще откриете изобилие от безплатни онлайн програми за дизайнерски решения.
 

2. Качествени мебели

За да изглежда по-дълго време апартаментът като нов, необходимо е да вложите повече пари в мебелировката. Качествената мека мебел ще ви служи вярно години наред. Подходете грамотно към въпроса. Избирайте модели, които няма да ви омръзнат след няколко месеца.

 

3. Скъпи санитарни материали

Изборът им е важна част от ремонта. Дори може да се каже – това е скелетът на дома. Добре е да са качествени, за да се чувствате комфортно и уверени.
 

4. Правилно осветление

Добре подбраното осветление напълно ще преобрази стаите и ще им дари няколко липсващи метра. Тук отново може да се консултирате със специалист. Той ще ви подскаже как да използвате оптимално всеки сантиметър.

Къща на две нива в шведски стилНаправо лъха на студ от нея

 

5. Добавете зеленина

Стайните растения създават уют. Даже да не сте почитатели на орхидеите, един кактус може да внесе сериозна промяна.

 

6. Не претрупвайте апартамента

Ако не разполагате с голям апартамент, важно е да се освободите от всички излишни мебели. Колкото по-просторно е у дома, толкова по-добре.

 

7. Не копирайте интериор

Вероятно разглеждате списания за интериор. Харесали сте си нещо и искате да го въплътите в своя дом. Помислете добре, съобразете площта, цветовите решения и дали идеята ви подхожда на характера ви.

Сподели новината

Тагове