Тези неща от 90-те правят дома ви демоде и трябва да се отървете от тях. ако искате модерен и стилен апартамент

Тези неща от 90-те правят дома ви демоде и трябва да се отървете от тях. ако искате модерен и стилен апартамент

19.12.2017 16:07

В края на 90-те години на беше популярната така наречената еврореновация. Обаче интериорите, в които всичко е богато, вече не са просто останки от миналото, но и проява на лош вкус.

Вижте 6 неща от старите домове, които е време да промените в съответствие със съвременните тенденции в интериорния дизайн.

 

1. Мебели от вълнообразни форми и изобилие от декоративни елементи

Сега модата е лаконична и функционална, така че вълнообразните мебелите от 90-те, както и различните декорации изглеждат смешни.

2. Златото и класическият стил

Златото и класиката са допустими, но в малки дози. То може да бъде един, но много ярък и стилен детайл, който да се превърне в акцент на в интериора. Например, една масичка за кафе или голямо огледало в красива рамка. Но огромните кристални полилеи на ниски тавани и пищността изглеждат абсурдно.

3. Многослойни тавани от гипсокартон

Тавани с няколко нива на гипсокартон изглеждат твърде тромави, а освен това тези сложни проекти намаляват височината на тавана. Все пак днес дизайнерите се борят за пространство и практичност.

4. Циментови орнаменти

Циментовите корнизи изглеждат абсурдна в малките апартаменти. Днес модата е на максимално изчистени пространства и претрупването с подобни орнаменти е кич.

5. Различни подови настилки

Днес дизайнерите съветват да комбинираме няколко функционални зони и да поставят едно покритие върху пода. В стаите и коридора може да бъде паркет или ламинат, но в банята, в кухнята и в коридора е добре да има теракот.

6. Диодно осветление

Не изхвърляйте напълно светодиодите, те просто трябва да се използват пропорционално и в хармония. Вместо масовото слагане на такива, по – добре помислете за умни светлини със сензори за движение, които ще помогнат да осветите спалнята, банята и дори гардероба.

Сподели новината

Тагове