Специалистите съветват: Това са най- големите грешки, които говорят за лош вкус и кич в апартамента ви (снимки)

Специалистите съветват: Това са най- големите грешки, които говорят за лош вкус и кич в апартамента ви (снимки)

14.12.2017 15:50

Когато започваме ремонтите сме склонни да преглеждаме куп сайтове, да се консултираме с приятели или съседи, търсейки най-доброто решение, но в крайна сметка решаваме да направим нещо свое, което обаче се оказва не най-правилното решение.

 

Ето защо ви представяме някои често срещани грешки, които се оказва саботират ремонта.

1. Таван с гипсокартон

Многопластов таван с гипсови картонени вълни е вече  толкова демоде и кич, че изобщо не си заслужава цената. Освен това, в съчетание със странното осветление, което обикновено е прикрепено към тавана, пропорциите на стаята се променят и тя изглежда по – малка.

 

2. Изкуствен камък

За направата на подобни стени се иска много майсторство и качество на материалите. За съжаление, в много случаи изпълнението завършва като петно на стената. Ако не сте убедени в крайния резултат, по – добре се откажете.

 

3. Арки от гипсокартон

Арките от гипсокартон, както и таваните изглеждат смешно, особено в малкия градски апартамент. Помислете за ефектен рафт разделите вместо това.

 

4. Тежки завесиТе може да изглеждат много луксозно и величествено, но не и в градския апартамент. Ако искате да имате семпъл и красив дом, по – добре заложете на леки и светли пердета. Сатенът и велурът, както и хилядите гънки оставете за театъра и операта.

 

5. Водопади и фонтани

Преди около десетина години наличието на фонтан в дома беше знак за лукс и просперитет. Но времената се променят, а сега изкуствен фонтан или водопад в стаята или коридора е проява на лош вкус и реликва от миналото.

 

6. Блестяща боя

Няма нищо по-ужасно от тапет с кристали или пайети. Дори не си помисляйте да ги сложите в дома си.

 

7. Ламперия

В края на миналия век тя беше особено популярна за балконите и лоджиите. Днес на пазара вече се предлагат много по – качествени и ефектни материали за изолация, които изглеждат и доста по – добре.

 

8. Декоративна мазилка

 

Декоративната мазилка беше доста популярен материал, но и за него се изисква не малка доза майсторство и правилно полагане. Все пак не се изкушавайте, вече е демоде и по – добре помислете за красиви и ефектни тапети.

 

9. Колони

Колони, корнизи и други атрибути от бароковия стил изглеждат хармонично в музеи, изложбени зали и театри. Но използването на такива техники в апартамента е абсурдно.

 

10. Линолеум

Линолеумът е евтин, но и доста непривлекателен материал, който отдавна е изживял своето време. Този под може да съсипе и най-стилния интериор. Ето защо, дори и да са много ограничени с финансите, не го слагайте.

Сподели новината

Тагове