Оригинални дизайнерски решения за малки жилища. Ето как квадратите могат да нямат значение (снимки)

Оригинални дизайнерски решения за малки жилища. Ето как квадратите могат да нямат значение (снимки)

15.02.2018 16:28

Независимо дали живеете под наем или купувате вашето първо жилище, дизайна на малкото пространство може да бъде истинско предизвикателство. Но за щастие дизайнерите са винаги готови да ни предложат хитри идеи и решения. Ето няколко от тях, споделени от RealLiving.

Хората са склонни да слагат много малко мебели в малката стая, което води до претрупване. Затова по – добре изберете една по – голяма мебел акцент и няколко ключови функционални парчета, споделиха от идеи.бг

 

Планирайте къде какво ще съхранявате, за да си спестите куп главоболия в последствие. Огледайте се и мислете вертикално. Стените крият неочакван потенциал. Мястото под леглото или табуретка със съхранение също са решение.

Мебелите от дърво могат да добавят тежест към една вече малка стая. Вместо това изберете огледални или прозрачни мебели. Те създават илюзия за повече пространство.

Завесите със сложни шарки или смели цветове могат да се използват като евтини алтернативи на панелите с плъзгащи се врати и за гардероба като внасят и драматизъм.

Няма къде да съхранявате книгите? Подредете ги вертикално до дивана или под масичката за кафе.

В трапезарията инвестирайте в маса с падащ плот. Така ще я разпъвате само когато имате нужда от повече пространство.

Планирайте пространството въз основа на начина ви на живот. Ако обичате готвенето и посрещането на гости, приоритизирайте зоната за хранене, като добавите удобна пейка вместо столове за повече уют и сплотеност.

Помислете за плъзгащите се врати на шкафовете вместо обикновени. Те придават и по – луксозен вид на помещението.

 

Ако често се храните навън, вместо да купувате маса за хранене, сложете бар плот с високи столове.

Когато нямате място за нощно шкафче до леглото, перваз или плаващ рафт, монтиран над леглото, може да функционира като място за най-необходимите неща вечер.

Сподели новината

Тагове