Нещата, които трябва да изхвърлите от дома си, защото ви носят нещастие и безпаричие (снимки)

Нещата, които трябва да изхвърлите от дома си, защото ви носят нещастие и безпаричие (снимки)

20.02.2018 16:02

Наречете ни суеверни, но вярваме, че има определени неща в дома, които носят късмет и такива, които ни правят нещастни и ни потискат. Разбира се, това не е задължително за всеки и в днешно време, но нека все пак видим кои неща е хубаво да избягваме с доза хумор към всяко, споделиха от idei.bg

 

Счупен часовник

Да имате нещо счупено носи нещастие според фън шуй, но часовникът може да донесе много лоши неща.

Черна входна врата

Колкото и стилно да изглежда, според фън шуй тя носи нещастие в дома. Изключение прави ако е обърната на север.

Огледала

Не говорим само за счупените огледала, които носят лош късмет. Легендата казва, че те могат да откраднат душата ни, което е и причината викторианците да ги покриват когато някой почине.

Стар календар

Или още повече - календар, който е сложен на грешен месец или ден от месеца. Според вярванията това говори за отминали времена и може да има влияние върху живота.

Счупени съдове

При първите признаци на счупване или пукване, трябва да изхвърлите чаша, чиния или купа. Защо? Според фън шуй практиките съдовете символизират богатството и семейството. Когато ядете по напукани чинии, подсъзнателно викате проблемите и неуспехите в живота.

Бодливи растения

Тук имаме предвид кактусите. С изключение на розите, бодливите растения носят негативна енергия.

Или увехнали растения

Ако забравите някое цвете и то увехне, по – добре го изхвърлете. Същото важи и за преминалите свежи цветя. Сухи цветя също не са на добро.

Зелени стени

Или всякакви малки зелени неща. В Англия и Съединените щати този цвят се смята за нещастен, защото през 1700 г. шведски химик използва арсен, за направата на зелени тапети и материи, които изпуска отровен газ, който убива хора.

Празни люлеещи се столове

Лоша новина за майките, които слагат такъв в детската стая. Ирландците вярват, че празен люлеещ се стол кани тъмните сили да дойдат да седнат в него. Дори по-лошо: ако се люлее сам, значи злият дух се е седнал в него и може да донесе злини на семейството.

Сподели новината

Тагове