Край на произволните ремонти у дома, ще има и глоби!

Край на произволните ремонти у дома, ще има и глоби!

09.07.2018 16:16

В края на месец юли Столичният общински съвет ще гласува нова наредба за регулиране на шума. Целта е да не прекрати безразборното изпълняване на строително ремонтни дейности. Често пъти съседи злоупотребяват и не спазват елементарни правила като например да не вдигат шум между 14 и 16 ч. или след 22 ч. вечерно време. Новата наредба има за цел да реши точно този проблем. С нея се забранява строителство или ремонт в периода от 22 до 8 ч. и между 14 и 16 ч. За изкъртване на стени ще се иска съгласието на съседи. Ако съседът ви все пак не пази тишина в посочените ценови диапазони, то може да се обадите на тел. 112 или на телефона за сигнали към Столичния инспекторат.

 

Размерът на глобите е между 100 и 200 лв. за физически лица и от 200 до 400 лв. за юридически. При всяко следващо нарушение глобата се покачва, но не надвишава 1000 лв.

Изключение се прави за ремонти на обекти от инфраструктурно значение, като например булеварди, метро. Възможно е и главният архитект на София Здравко Здравков да внесе предложения за промени в някои текстове, тъй като има обекти, чийто строителен цикъл не бива да бъде прекъсван. Сред тях е и строителството на третия метродиаметър, споделиха от факти.бг

Сподели новината

Тагове