Кой е най-големият имотен проект в момента и с какво е толкова различен от всички останали на пазара

Кой е най-големият имотен проект в момента и с какво е толкова различен от всички останали на пазара

27.11.2017 15:40

Това е най-голямата инвестиция в сферата на имотите в България, започната през 2016 г и най-голямата строителна поръчка в историята на страната ни. Това е Garitage Park – проект за 180 млн. евро, споделиха от профит.бг

Първата фаза на проекта, където първа копка бе направена на 12 октомври тази година, се очаква да бъде завършен на 31 декември 2018 г.

Това са 817 дни. Много сме доволни от старта на строителството, заяви пред Profit.bg Атанас Гаров, управляващ партньор в Garitage Park. Времето също е с нас и ни позволява да сме напред спрямо поставените срокове.

 

Комплексът, който се намира в район София Парк, ще бъде построен върху площ от 167 000 кв. м, от които 90 000 кв. м са предвидени за паркова среда. Той е в непосредствена близост до Бизнес парк – София.

Не ние избрахме мястото. То избра нас, споделя още Гаров. Ние сме до това място в последните 11-12 години, в което време сме работили в района – Бизнес парк София, Резиденшъл Парк София и др.

„Мястото на няколко пъти сменя собствеността си в последните години, допълва Давид Давидов, управляващ партньор в компанията, за да може да се придобие от настоящите инвеститори, казва още той.

„Този проект като цяло надгражда цялата зона, като една добре развиваща се и функционираща зона“, уточнява Гаров.

 

Плюсовете

При приключване на първа фаза на строителството комплексът ще разполага с 48 редови къщи и 14 апартаментни сгради, две офис сгради с обща отдаваема площ от 30 000 кв. м, над 1 100 паркоместа и основно училище за 500 деца.

Проектът се намира на 900 м от метростанция Бизнес Парк, а наблизо има и проект за друга, която ще е на разстояние от около 150-200 м.

„Бъдещите собственици ще живеят сред природата, казва Гаров, като с това има предвид, както Витоша, така и заобикаляващата среда с 90 хил. кв. м зелени площи.

Само паркът между жилищната и офисната площ ще е около 30-35 дка, допълва той.

Чистият въздух е нещо, което ние вярваме, че районът предлага на нашите клиенти. Нашето мислене е, че атрактивното и приятното ще е печелившо за собствените. Така Гаров обяснява защо планират да застроят само около 45% от парцела, а останалото да остане като паркове и зелени площи.

Освен това всички коли (на живущите и на офисните ползватели), с изключение на посетителите в комплекса, ще са разположени под земята. На всяко жилище има на разположение по 2 места под земята и по около половин над земята.

Комплексът ще разполага още с детска и спортна площадка, спортен център, басейн, ресторант и кафене, автомивка, магазин, аптека, химическо чистене, пощенска станция и др.

 

Идеалният бъдещ собственик

Младите семейства с деца са основен таргет за жилищната част на проекта. Именно така комплексът ще може да функционира по най-добрия възможен начин, казва Гаров.

„Не повече от 20% от единиците ще са продадени с цел инвестиция, уточнява Давидов, като допълва, че към днешна дата са резервирани около 30% от жилищата.

„Цените варират от 1250 до 1400 евро/кв. м, като зависят от местоположението и етажа, казва още той.

Повече за проекта може да видите на сайта на Garitage Park или във видеото по-долу.

Сподели новината

Тагове