Кои са най- желаните и функционални кухни за вашия дом (снимки)

Кои са най- желаните и функционални кухни за вашия дом (снимки)

12.02.2018 16:56

Когато проектирате нова кухня, начинът, по който подредите шкафовете и уредите, може да има огромно влияние не само върху крайния вид на стаята, но и върху това, колко добре ще функционира.

Вижте кои са четирите най- популярни форми и техните предимства.

При това оформление шкафовете се монтират по дължината на две противоположни стени. Пространството между мебелите трябва да е поне 1,2 метра, така че да има удобен достъп до шкафове и чекмеджета, както и достатъчно място, за да се обърнете и да стигате до уредите от другата страна на стаята.

С шкафове от двете страни, мивката, готварската печка и хладилника трябва да са разположени удобно и на двете страни, а не директно един срещу друг. На едната редица поставете мивката в средата, а хладилника и готварската печка от двете страни, оставяйки между тях най-малко 1.2 м, ако е възможно.

С внимателното планиране кухнята галерия не трябва да се чувстват претрупана, Използвайте смесица от материали и покрития, стъклени стени или отворени рафтове.

L – образна кухня

Оформлението в L-образна форма е отворено, с допълнителна маса или остров, ако пространството позволява, а и така е лесно да поддържате работния триъгълник - мивката, хладилника и фурната, като ги разделите на двете стени. Доброто осветление е важно, тъй като естествената светлина може да не е достатъчно.

Комбинацията на секция с високи шкафове с подови и стенни шкафове създава разнообразно място за съхранение и разчупва оформлението. Като алтернатива, използвайте само стенни шкафове на най-дългата стена, а след това инсталирайте подови шкафове само на късата стена.

L-образните кухни предлагат оптимално пространство за шкафове, но не забравяйте правилното разположение на котлона, фурната, мивката и хладилника, което ви позволява да се движите спокойно между трите области. Уредите трябва да са на разстояние не по-малко от 1,2 м и не повече от 2,7 м.

 

U-оформени шкафове

Това оформление се състои от три стени с шкафове или се добавя полуостров, който създава формата. От всички възможни оформления, формата U е потенциално най-ефективната и ергономична.

Ако има достатъчно място, добавете остров или маса за хранене и столове във формата U, като си спомняте, че ще имате нужда от поне 1,2 метра за лесен достъп навсякъде около него.

Централен остров

 

Един централен остров изглежда впечатляващо и осигурява място за съхранение и допълнително пространство за приготвяне на храна и хранене. Тъй като ще ви трябват поне 1,2 метра между острова и шкафовете или стената, той е подходящ само за голяма кухня. Има опция са монтирате на него уреди -  охладител за вино или малка мивка. Ако искате и бар зона, добавете втори етаж на плота, но съобразете височината.

Сподели новината

Тагове