Ето какво е модерно и актуално тази година в кухненския дизайн и как да сте в крак с модата (снимки)

Ето какво е модерно и актуално тази година в кухненския дизайн и как да сте в крак с модата (снимки)

15.02.2018 16:05

Независимо дали се нуждаете от ремонт на кухнята или просто желаете да освежите скучните цветове, сега е идеалното време, за да планирате на вашата мечтана кухня. Но какво е актуално и модерно в света на кухненския дизайн?

Според експерти кухненският дизайн през 2018 г. ще мине под знака на дървените фурнири, цветния контраст, текстурите, металите и непрекъснатия промишлен облик.

Личното излъчване и персонализирането на детайлите ще бъдат водеща тенденция. В края на края на 2017 г. се откроиха по-смели цветове и текстури в кухненските врати и това ще продължи и тази година. Смесването на удивителни ярки цветове и дървесни декори ще продължи да бъде популярна комбинация до плотове и покрития с бетон , което ще добавя интерес към помещението, споделиха колегите от idei.bg

 

Цветовете

Ярки и живи цветове, деликатни пастели, тъмно синьо, естествени тонове – всички те ще бъдат актуални и модерни. Важно е изборът да отразява вас и семейството ви като емоции и личности, да ви кара да се чувствате комфортно в кухнята и да ви носи положителна енергия.

Многофункционален остров

Оформлението обикновено се продиктува от наличното пространство, но островите продължават да доминират, а собствениците на по-големи кухни дори сега избират два острова. Ако не разполагате с толкова място, заложете на един с множество места за съхранение.

Отворени рафтове

Отворените рафтове стават все по-популярни сред собствениците на жилища, като добавят собствена индивидуалност с малки аксесоари и дори делукс храни, поставени на рафтове. Това е идеалният шанс да добавите много зеленина. Откритият рафт създава дори чувство за дневна и фокусира вниманието към кухнята като социална зона.

Скрито осветление

Осветлението са ключът към всеки добър дизайн. Традиционната линия от три висящи лампи продължава да бъде популярна и винаги изглежда зашеметяваща в правоъгълна кухня или над един остров. Наред с тях обаче монтирайте и LED ленти от долната страна на шкафовете, за да улесните работата си.

Интелигентната кухня (всичко с натискане на един бутон)

Интелигентните уреди се развиват с бързи темпове и всеки, който обмисля нова кухня през 2018 г., е добре да помисли за това. Умни уреди, които може да контролираме отдалеч, управление с глас или тъч скрий са само малка част от чудесата, на които тепърва ще станем свидетели.

Месинг

Той беше модерен през 2017 г., но това ще продължи и през 2018 г. И ако досега говорихме за дръжки и кранове, сега вече можете да създавате удивителни фокусни точки с месингови врати, фурни, мивки.

Индустриален стил

Бетонът превзема кухнята. Но не в онзи груб вид, който си представяме, а в елегантни изчистени форми, мек сив цвят и изключително луксозно излъчване.

Природни материали

Най-новият материал в кухненските плотове е неолит. Той отговарят на изискването за модерен работен плот, а също и много практичен. Революционният производствен процес на неолит използва 100% природни материали, издържа на екстремна топлина и интензивен натиск.

Сподели новината

Тагове