Тоалетната ви е малка, сега ще ви разкрием няколко трика как визуално да я направите по- голяма (снимки)

Тоалетната ви е малка, сега ще ви разкрием няколко трика как визуално да я направите по- голяма (снимки)

08.12.2017 16:16

Тоалетната е най-малката стая в апартамента. Поради това често стигаме до заключението, че нищо не може да се направи, за да бъде по-голяма.

При правилен подход обаче и точни познания на хитри прийоми, можете визуално да увеличите малката по площ тоалетна.

 

Нека подберем цвят

На първо място, трябва да обърнете внимание на цвета на помещението. Не избирайте в никакъв случай тъмни нюанси, както и прекалено ярки или неонови. Класическият вариант е бяло, но тогава може да се сдобиете с доста скучно помещение.

Затова ви трябва цвят!  Съчетайте бялото с каролаво, приятно небесносиньо, дори черно.

 

Повече светлина

Какъвто и цвят да изберете, ако няма светлина, той няма да служи в пълна сила. Задължително трябва в тоалетната да има добро осветление.

То е ключът към успешния дизайн. Наличието на повече от една лампа автоматично увеличава квадратните метри. Светлината изпълна стаята, прави интериора лек, а атмосферата приятна.

 

Огледални фокуси

Няма помещение, в което огледалото да не окаже положителен ефект. Затова не се отказвайте от него и в тоалетната.

Тук подходящи са тънките и продълговати огледала без рамки или с неголяма лаконична рамка. Този аксесоар положително ще се отрази върху преобразяването на пространството, създава илюзия за продължение на помещението.

Декорирайте част от стените или целите стени с фототапети с перспективно изображение. Например океан или лазурен бряг, защо не път, степ, мост....

Динамиката може да бъде постигната и чрез геометрични фигури.  

 

Правилни акцентиКогато искате да отвлечете вниманието от малкото пространство, трябва да използвате дизайнерки хитринки. Вариантите са много.

Облицовайте стените например с красиви дизайнерски плочки.

 

Лаконична санитарна техникаАко помещението е малко, трябва да подберете съответни по размер санитарни техники. Заложете на лаконичния дизайн и компактността. Никакви излишни детайли. Вашият стил е минималистичния!

Сподели новината

Тагове