Може жилището ви да е малко, но това в никакъв случай не значи, че не може да е функционално и уютно (снимки)

Може жилището ви да е малко, но това в никакъв случай не значи, че не може да е функционално и уютно (снимки)

11.12.2017 15:59

Жилищата по света стават все по-малки, което води до това собствениците им да прибягват до какви ли не дизайнерски трикове, за да използват всеки сантиметър от пространството.

Ако и вие живеете в миниатюрно жилище, можете да почерпите опит от световните тенденции и да го превърнете в истински малък оазис.

Вижте примери от малки апартаменти по света, които са изключително добре планирани:

Не се страхувайте от височините. Ако използвате максимално височината на помещенията, можете да създадете невероятно жилище на две нива, в което ще поберете всичко.

Сериозно помислете върху концепцията на минималистичния дизайн. Шкафове, сгушени в стълби, легло на горната площадка – този апартамент предлага някои много добри идеи, споделиха от идеи.бг

Отворен план – идеалният вариант за малките имоти.

Този апартамент е от 55 квадрата. Вижте как е разпределен на следващата страница:

Собственикът му има една цел – да побере на това пространство всичко, от което има нужда в ежедневния си живот. И успява.

Забравете за правилото „локация, локация, локация“. На вас ви трябват „високи тавани, високи тавани, високи тавани“. Това малко студио в Брюклин е идеално оползотворено.

Как да се справите, когато жилището ви е дълго, но тясно? Ето един вариант на следващата страница:

Страхотен пример за добре разпределен дълъг и тесен апартамент:

Не пренебрегвайте силата на леглата на втория етаж.

И накрая: когато стаите не са достатъчно на брой, най-голямото изкуство е да ги използвате с различно предназначение, като същевременно си осигурявате нужното ви усамотение. 

Сподели новината