Кои тенденции ще властват това лято в интериорния дизайн- направете дома си модерен и стилен (снимки)

Кои тенденции ще властват това лято в интериорния дизайн- направете дома си модерен и стилен (снимки)

13.02.2018 16:08

Да, все още е тъмно и мрачно, но имаме толкова много цветове и текстури, които може да очакваме тази пролет и лято. Сладоледени пастели, блестящи златни елементи, индигово синьо, ярки цветове, са само част от тенденциите, които ще властват през тази година, споделиха колегите от идеи.бг

Вижте някои от най-забележителните тенденции, които да очакваме през пролет – лято 2018 г.

 

Украса

Макграмета, пискюли и пера. Този сезон те ще присъстват на възглавници, стени, одеяла, килими и аксесоари. Тази тенденция на ръчно изработени елементи ще придаде качество и ще вдигне нивото на всяка стая.

 

Сладоледени цветове

Те ще бъдат много модерни в интериора и модата тази година, но няма причина да чакате до пролетта, за да инвестирате в отделни елементи. Нека любимият ви вкус да бъде и цветът в дома. А всъщност защо да изберете само един сладолед (цвят)? Смесете и създайте вашата комбинация.

Геометрия

Макар че през 2017 г. видяхме геометричните елементи, но главно на възглавници и килими, тази година тя е  плочки, тапети и изкуство.

Растения

С нарастващата мания по здравословния начин на живот, няма как растенията да не се превърнат в основна част от интериора. Инвестирайте в саксии и сложете на пода, по рафтове или на стената.

Индигово синьо

Като антидот на пастелните тонове, друга цветова тенденция е тъмно синьото. Заложете на него в аксесоари, в цветни стъкла или релефни каменни орнаменти.

Омбре

Говорейки за сенки, този сезон ще видим омбре по много различни начини и на много места -  от тъкани до възглавници, килимчета, постелки, абажури, произведения на изкуството и мебели. Ако не сте достатъчно смели, за да боядисате стените, заложете на тапет. След това просто съчетайте аксесоарите си, за да допълвате цветовете на стените.

Злато

Миналата година металният тренд беше актуален в бои и покрития, но тази година златото е ключовият цвят. По-мек от сребро, той носи собствената си елегантност, заедно с усещането за лукс. Ще видите злато на дръжки на врати, лампи и рамки за картини.

Ярки цветове

 

Ярките цветове са една от най-силните тенденции, които ще присъстват през този сезон. Сега говорим за смесване на цветове, което изисква известна доза усет и познания. За да не сбъркате, изберете един или два основни цвята, за да започнете да изграждате помещението и постепенно прибавяйте нови и нови нюанси.

Сподели новината

Тагове