5-те тенденции, които ще властват в обзавеждането тази година

5-те тенденции, които ще властват в обзавеждането тази година

29.01.2018 15:22

През тази година в интериорния дизайн ще прибавим повече цвят. Разбира се, монохроматичните сиви и бели съвременни дизайни винаги ще бъдат на мода, но цветните акценти под формата на боя или аксесоари ще направят вашия дом да изглежда по-свеж и в крак с тенденциите за новата година.

Характерните черти на съвременния дизайн наблюдаваме и в спалните. Тенденцията там е на опростяване на помещението – премахване на излишните аксесоари, дори на телевизора и тоалетката, и оставяне единствено на най-важните мебели като леглото и нощното шкафче.

Друга тенденция през новата година е подмяната на осветителните тела. Така не само ще освежите интериора си с ново дизайнерско тяло, но и ще спестите енергия с енергоспестяващи крушки за него.

 

Най-добре е да изберете LED или флуорисцентни светлини, които пресъздават естествената слънчева светлина, тоест с температура на цвета около 5000 келвина. Също така хубаво е да имате разнообразие от осветителни тела в дома си - както полилеи, така и настолни лампи, за да сте в крак с интериора на новата година, споделиха от www.highviewart.com

Освен това 2018 изисква да направите нещо с празните стени. Независимо дали е картина, снимка с висока резолюция или дори голямо огледало с красива рамка– това ще направи вашия дом по-забележителен. Други два варианта са изчистен рафт за книги или поредица от няколко снимки/картини, които да закачите на иначе монотонната стена.

Уютът винаги ще е на мода, затова прибавете материи като кадифе, коприна и велур в своя дом през новата година. Те ще придадат и усещане за лукс в стаята - висококачествен малък килим за акцент, интересен тапициран стол или красиви възглавници, а защо не всичко това?

Снимка: JRP Design and Remodel

Снимка: Ambience Home Design

Снимка: Marie Flanigan Interiors

Снимка: Alan Design Studio

Снимка: Cassoni

Сподели новината

Тагове