Имоти БГ - Само 30 ипотекирани апартамента се продават в София


Пазарът на ипотекирани жилища и търговски обекти остава слабо развит, се казва в анализ на сайта imot.bg. Спрямо средата на миналата година дори се забелязва лек спад.
Към момента се оферират едва 30-тина ипотекирани имота в столицата. Техният брой през последната половин година не бележи промяна. В средата на 2006 г. се наблюдаваше засилено предлагане на ипотекирани жилища в Бургас и Варна, но сега такива оферти липсват. Единствено в Морската столица се предлагат два тристайни апартамента в "Младост" и един магазин в "Колхозен пазар".
Във Велико Търново могат да се купят пет жилища, които са ипотекирани. Разположени са в центъра на града. Най-скъпият е многостаен апартамент с площ от 125 кв.м, чиято цена е 90 000 EUR. От по-малките градове на страната най-много ипотекирани жилищни имоти се предлагат в Плевен. Около десетина са дву- и тристайните апартаменти, които могат да се купят там. Те са разположени в "Сторгозия" и централната част на града.
За разлика от другите градове на страната, в София повечето жилища, които са взети с кредит, са разположени извън центъра. В "Слатина", "Люлин", "Надежда" и "Илинден". Само един от тях е разположен в център на столицата, на бул. "Витоша", сочи справка в сайта www.imot.bg. За него е и най-високата оферта от 215 000 евро. Най-евтиното ипотекирано жилище в София се оферира в "Слатина" за новопостроено жилище от 54 квадрата се искат 44 500 евро.

Публикация на 2016-05-25 21:54:41
Източник:


Подобни новини:

ТЪРСЕНЕ